maandag 9 februari 2015

Dag 3: brownstones in Brooklyn

Vandaag staat op het programma om met een Big Apple Greeter Brooklyn te bekijken. Big Apple Greeters zijn vrijwilligers die mensen rondleiden door 'hun' stad of wijk. Omdat wij een hotel in Brooklyn hebben, leek het ons leuk om nader kennis te maken met deze wijk.

Onze greeter zou ons om 10 uur ophalen in ons hotel, maar omdat er voor vandaag ijzel en natte sneeuw werd voorspeld, zouden we vanmorgen bekijken of het wel door kon gaan. Toen we vanmorgen wakker werden kwam er wat sneeuw en ijsregen naar beneden, maar op straat was het niet heel glad. Onze greeter komt dan ook even na 10 uur het hotel binnenwandelen en nadat we kennis gemaakt hebben gaan we op pad.

We wandelen via de straten rond ons hotel, waar nog veel bedrijven staan, naar Park Slope, een naburige wijk, die vol staat met de bekende brownstone huizen.

Brownstones in Brooklyn
Er valt nog steeds een soort ijsregen en onderweg stoppen we dan ook bij een Starbucks om op te warmen met een kop koffie.

We lopen verder naar Prospect Park. Dit park is ontworpen door dezelfde mensen die ook Central Park op Manhattan ontworpen hebben. Het is hier een stuk rustiger dan gisteren in Central Park en dat zal voor een groot deel met het weer te maken hebben.

Grand Army Plaza bij de entree van Prospect Park
Vervolgens nemen we de subway naar Brooklyn Heights, waar we richting de Brooklyn Bridge lopen. We lopen de brug over naar Manhattan. Er staat een flinke wind en het is ijzig koud op de brug, maar het uitzicht is geweldig.

Uitzicht op de Manhattan Bridge en de Empire State Building
Brooklyn Bridge
Zicht op Manhattan
Op Manhattan nemen we afscheid van onze gids. We lopen een eind over Broadway, maar omdat het nog steeds erg koud is, besluiten we al snel om terug te gaan naar Brooklyn en ons hotel. We zijn ruim 5 uur onderweg geweest. Straks moeten we de deur nog uit om te gaan eten, maar eerst warmen we op met koffie en schrijven we vast de weblog.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk om zo'n greeter te hebben als gids. Jammer dat het zo koud is. Leuke foto's en wat is het zicht op NY toch mooi he vanaf de brooklynbridge. Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker grijs! Mooie foto's van het o zo mooie Brooklyn ...
    Dit was een maandag, toch? dan is het ook niet verwonderlijk dat het een stuk rustiger was in het park. Ik ben er eens tijdens het kersenbloesemfeest geweest, supergezellig met heel veel verklede mensen ^_^

    Geniet lekker verder, ik hoop dat het niet al te koud is/wordt!
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen