zondag 2 november 2014

Dag 7: met een omweg.

Als ik wakker word regent het. Dat was ook voorspeld. De hele dag zullen er buien zijn dus daar leg ik me maar bij neer. Ik heb een mooie route gepland door de bergen naar Three Rivers, bij de ingang van Sequoia National Park.
Als ik zit te ontbijten houdt het op met zachtjes regenen. Het komt met bakken uit de lucht, dus ik stel het vertrek nog maar even uit. Tegen 10 uur ga ik rijden en als ik na een kwartiertje op de gps zie dat er een geocache vlak bij de weg ligt, is het bijna droog. Mooie gelegenheid om even uit te stappen.






Even later zie ik dat het in de bergen gesneeuwd heeft en dat moet natuurlijk op de foto.


Een half uurtje later, ik zit volgens de gps op zo'n 1500 m hoogte, krijg ik ook wat sneeuwvlokjes op de voorruit. De temperatuur is gezakt naar het vriespunt.




Ik verwacht eigenlijk dat de sneeuw snel weer over zal gaan in regen, maar dat valt tegen. Ik rij langzaam door terwijl de weg steeds witter wordt. Er is vrijwel geen ander verkeer, dus een spoor is er niet. Na een poosje staat er een pickup truck dwars over de weg, met de achterkant in een greppel. Er is verder niemand in de buurt dus ik ga kijken of ik kan helpen. Dan komt er van de andere kant een sneeuwschuiver aan die ook stopt. Er moet een towtruck komen om de pickup uit de greppel te trekken en de bestuurder van de sneeuwschuiver zal er eentje oproepen.

Ik rij nog een klein stukje door, tot ik bij een kruising kom. Het sneeuwt zo hard dat ik op de kruising niet meer kan zien waar de sneeuwschuiver vandaan is gekomen. Op dat moment besluit ik om terug te gaan en te zorgen dat ik van de berg af kom. Als ik door zou rijden weet ik niet hoe lang het duurt voordat ik weer uit de sneeuw ben. Misschien maar een paar mijl, misschien veel langer.


Ik moet nu wel 40 mijl terug rijden voordat ik een andere route kan nemen en zo rij ik om 13:00 uur weer langs het motel waar ik vanmorgen vertrokken ben.

Ook op de alternatieve route krijg ik nog een sneeuwbui, maar het blijft hier bij wat prut op de weg. Na een uurtje ben ik in de Valley en rij ik tussen de fruit- en olijfbomen. Tegen half 5 ben ik in Three Rivers.

Het is nog niet zeker of ik morgen Sequoia en Kings Canyon in kan. De weg die beide parken verbindt is vandaag afgesloten vanwege de sneeuw en op andere wegen in de parken mag je alleen komen als je sneeuwkettingen in de auto hebt. Wie weet moet ik op zoek naar een alternatief.

Hotel: Western Holiday Lodge, Three Rivers
Aantal caches: 3