zondag 10 mei 2015

De voorgeschiedenis

Los Angeles - Seattle: the story so far ...

 Het is bijna zover. Over 5 dagen vlieg ik naar Los Angeles om 4 weken vakantie te vieren. Binnenkort zal ik vertellen hoe de route van Los Angeles naar Seattle gaat lopen, maar nu eerst een stukje voorgeschiedenis.

Tijdens de vakantie van mei / juni 2014 heb ik een paar dagen met Lyan en Albert doorgebracht in New Mexico en Colorado. In Lake City, Colorado, woont een vriendin van hun en daar gaan ze ieder jaar een paar dagen heen. Vorig jaar heb ik dus ook kennis gemaakt met Faye. Al snel na de vakantie mailde Faye dat ze voor ons een bezoekje had geregeld aan een bevriend stel, dat ten noorden van Gunnison, Colorado, een vakantiehuis beheert. Dat bezoek zou eind mei 2015 plaats kunnen vinden. De eerste afspraak voor de vakantie stond dus vast ... nu nog een reis er omheen verzinnen ...

Vorig jaar was het erg gezellig om een weekje met z'n drieën op te trekken. Dus toen Lyan voorstelde om dat dit jaar weer te doen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Lyan had al een globale route in gedachten en ik ging kijken of ik daar iets van mee kon pikken. Het resultaat is dat we elkaar op 29/5 ontmoeten in Lake City en vandaar naar het noorden trekken, naar Utah, Idaho en Oregon. Ik rij dan vanuit Oregon door naar Seattle, Washington en vlieg van daar naar huis. Lyan en Albert gaan vanuit Oregon weer richting het zuiden, om te eindigen in Las Vegas.

Ik reis in Amerika over het algemeen met een huurauto langs hotels / motels. Lyan en Albert kamperen ... Vorig jaar hadden ze, voor de periode dat we samen reisden, op een aantal campings een cabin gereserveerd, omdat ik geen tent bij me had. We zouden dan met z'n drieën in de cabins overnachten. Hoe ik toen toch in een tent belandde is hier te lezen.

Voor dit jaar heb ik ook een tent aangeschaft. En om het maar meteen goed te doen, ga ik ook in de periode voordat we elkaar ontmoeten kamperen. Best spannend, vind ik ..

even oefenen ...