vrijdag 5 juni 2015

Dag 17, 18, 19 en 20: reis- / rijdagen

Maandag 1 juni

Vanmorgen werden we wakker in het resort in Taylor Park. De temperatuur schommelde rond het vriespunt, maar de kamer waar Faye en ik sliepen was lekker warm. Rory had een uitgebreid ontbijtbuffet gemaakt waar we heerlijk van hebben gegeten.

Rond 10 uur vertrokken we voor een rit van 300 mijl naar Vernal, Utah. We kwamen daar rond 4 uur aan op de camping en nadat we de tenten hadden opgezet heeft Albert heerlijke nasi gemaakt.

Dinsdag 2 juni

Weer een lange rijdag vandaag. We waren vroeg wakker en na een kop koffie en een ontbijtje zaten we vóór half 8 in de auto. Vandaag hadden we een rit van bijna 300 mijl naar Alpine, Utah. Ik bedacht vandaag dat ik deze vakantie iedere dag nog sneeuw heb gezien. De ene keer omdat ik midden in een blizzard terecht kwam, de andere keer onderweg in de verte, maar we hebben er ook tot onze enkels toe in gestaan. Vandaag was het alleen op afstand.


Op de camping aangekomen krijgen we een mooi plekje onder een boom. 's Avonds steekt Albert de bbq aan waar een paar flinke steaks op gaan.



Woensdag 3 juni

Ik ben jarig! Toen ik wakker werd kreeg van Lyan en Albert een cadeaukaartje van de Starbucks. Daar zal ik deze vakantie nog dankbaar gebruik van maken!

We vertrekken vandaag rond 7 uur voor de rit naar Craters of the Moon national monument. Daar vonden we nog een plekje op de camping. Er waren geen douches op deze camping en ook geen wifi. Dat was even wennen en nu bleek maar weer hoe zeer je er aan gewend bent om iedere dag even op internet te kijken. Ik kon nu ook veel felicitaties niet zien, dus dat moet even wachten tot morgen.

In Craters of the Moon hebben Lyan en ik een rondje door het park gemaakt en zijn we een grot in geweest. We moesten hiervoor een permit halen in het visitor center, omdat ze wilden controleren of we niet in de afgelopen jaren in andere grotten, ten oosten van de Rocky Mountains, waren geweest. Er komt daar een ziekte voor waar vleermuizen ziek van worden en die willen ze hier buiten de deur houden.
Craters of the Moon
Craters of the Moon
's Avonds heeft Albert weer een heerlijke maaltijd klaargemaakt. Het is koud op de camping dus we liggen vroeg in onze slaapzakken.

Donderdag 4 juni

Ik heb heerlijk geslapen vannacht in mijn slaapzak met extra deken. Als ik om 6 uur wakker word is Albert al op. We pakten de tenten in en na een ontbijt van koffie en broodjes zaten we tegen kwart over 7 in de auto. Rond half 9 stopten we voor koffie bij een benzinestation en daar had mijn mifi weer bereik. We hadden dus internet! Ik kon op facebook alle felicitaties lezen en snel een paar berichtjes versturen.

De rit van vandaag duurde weer een uur of 6. Het was een prachtige tocht door de bergen van Idaho. We hebben de tent opgezet in Cascade, Idaho. De pot schafte vandaag macaroni a la Albert. Dat heeft weer heerlijk gesmaakt.