zondag 7 juni 2015

Dag 21 en 22: reis- en rustdag

Vrijdag 5 juni

Tegen de ochtend begon het wat te regenen. Gelukkig niet veel, want de tenten moesten opgepakt worden. We hadden genoeg plastic zakken om de natte delen in te doen en de klus was snel geklaard.

Na een ontbijtje van koffie en tosti's vertrokken we rond 7 uur richting Oregon. Het zou een lange rijdag worden want we wilden door de bergen en een stuk ging over een onverharde weg. Dit stuk zou over een pas gaan en door de Hell's Canyon en daardoor konden we ruim 80 mijl afsteken. Echter, toen we bij de afslag naar deze weg kwamen was het hek dicht en de weg afgesloten. We hoorden dat ze vandaag bezig zouden gaan met het schuiven van de weg om het wasbordeffect weg te halen en dat deze niet eerder dan 1 juli open zou gaan.
We moesten dus 80 mijl omrijden. De duur van de rit werd niet langer, omdat we een groot deel over de snelweg moesten. Het was wel een mooie rit door Idaho en Oregon.

Na aankomst in Enterprise, Oregon mochten we een plekje kiezen op het Log House RV Park. De camping is lekker rustig en het uitzicht weer prachtig. Nadat Lyan en ik boodschappen hadden gedaan, verzorgde Albert weer een heerlijke bbq maaltijd.

Log House RV Park, Enterprise, OR
uitzicht vanaf de tent
Zaterdag 6 juni

Vandaag een rustdag. We blijven in Enterprise en gaan de omgeving verkennen. Gisteren konden we niet via Hells Canyon rijden, maar vanaf deze kant is de weg verhard en konden we naar de Hells Canyon overlook rijden. Albert reed vandaag en ik kon lekker achterin zitten.
Hells Canyon overlook
Hells Canyon overlook
Op de terugweg stopten we in Joseph, een leuk plaatsje vlak bij Enterprise met restaurantjes en terrasjes. Het deed on-Amerikaans aan, want terrasjes vind je hier zelden. We konden natuurlijk de verleiding niet weerstaan en zijn op een terras neergestreken om te lunchen.

Joseph, OR
Joseph, OR
We konden in Joseph boodschappen doen voor het avondeten en na een rustige middag op de camping toverde Albert weer een heerlijk maal van de bbq.