zaterdag 1 november 2014

Dag 5 en 6: Death Valley

Donderdagochtend 06:00 uur. De wekker gaat. Ik wil vroeg op pad want ik heb een volle planning. En tussendoor wil ik nog wat cachen.
Om 07:15 uur check ik via de tv uit Red Rock Resort. Alleen de resort fee staat op de rekening en dat is precies wat ik verwacht had. Geen probleem dus.
Eerst maar eens op zoek naar ontbijt. Ik rij een klein stukje terug naar Las Vegas en na 2 blocks zie ik The Cracked Egg. Klinkt goed! Smaakt ook goed en hier moet ik weer een flinke hike op kunnen maken. :-)

Ik rij via de 159 en de 160 naar Pahrump. Onderweg gooi ik voor het eerst de tank vol. Ik heb nog een kwart tank en in Death Valley betaal je de hoofdprijs. 'Doe maar 40 dollar.' Na $ 29,64 slaat de pomp af. De benzine is bijna een dollar per gallon goedkoper dan afgelopen mei / juni. En dat is te merken.

Onderweg stop ik af en toe voor een cache. En dat kost natuurlijk weer meer tijd dan gepland. Ik rij deze keer niet via Badwater. Ik ben daar al een paar keer langs geweest en ik geloof deze keer wel dat het laagste punt van de USA nog steeds erg laag ligt. Ik rij vanuit Pahrump, via Amargosa, Death Valley binnen en ben al snel bij Zabriskie Point. Daar staan 5 (VIJF!) toerbussen op de parkeerplaats en de inhoud van die bussen is net losgelaten en onderweg naar het uitkijkpunt. Zabriskie zal het dit keer dus ook zonder mij moeten doen.
Bij het visitor center in Furnace Creek vraag ik informatie over Titus Canyon. Ik wil die graag een keer rijden, maar de ranger raadt het af. De auto moet het wel redden, maar de scherpe stenen op de onverharde weg zijn een groot risico voor de banden. Volgende keer maar eens een off-road jeep huren dus ...

Op naar Mosaic Canyon. Het is inmiddels 1 uur, maar met 28 graden valt de warmte mee. Er staan maar een paar auto's op de parkeerplaats, dus er zijn niet veel mensen in de canyon. De route is niet lang, dus ik neem alleen een flesje water en mijn fototoestel mee. De gps is hier niet nodig. Verdwalen in een smalle canyon is lastig. Ik loop drie kwartier omhoog en dan is de canyon geblokkeerd. Waarschijnlijk is er wel omheen te klimmen, maar af en toe moet ik mijn beperkingen inzien. Ik ga terug.

Mosaic Canyon
ehhmm ...
De terugweg is downhill dus dat gaat in een half uurtje. Het is nog vroeg en ik hoef nog niet naar Panamint Springs, mijn overnachtingsplaats, te rijden. Ik besluit naar de Charcoal Kilns te rijden. Deze houtskool ovens zijn maar drie jaar (1879 - 1882) gebruikt en zijn daarom goed bewaard gebleven. De houtskool werd hier gemaakt, omdat er genoeg bomen in de omgeving stonden. Het werd gebruikt in een erts smelterij die 30 mijl verderop lag.

Charcoal Kilns
10 op een rij.
Tijd om naar Panamint Springs te gaan. Het is een gat van niks, met een motel, een camping, een restaurant en een gas station. Benzine kost hier $ 5.98 per gallon, terwijl ik vanmorgen getankt heb voor $ 3.06 per gallon. Ik heb vannacht geen kamer in het motel, maar een tentcabin op de camping.


Het is rustig op de camping. Er staan 4 RV's en één tentje. Eén van de RV's is van Duitsers die al 2 maanden rondtrekken. Ik installeer me voor de tent met een krant en mijn ereader. Het is bewolkt, dus ik verwacht weinig van een zonsondergang. Dat viel toch mee en het leverde een paar mooie plaatjes op.



Ik zit tot laat in de avond met mijn ereader voor de tent. Lang leve een ereader met backlight, want het is hier echt donker. De wolken trekken weg en de sterrenhemel is prachtig!


Vrijdag ben ik voor zonsopgang wakker. Het is al licht en als ik gedoucht heb komt de zon over de bergen tevoorschijn. Ik ga ontbijten op het terras van het restaurant dat tegenover de camping zit en om 8 uur ben ik klaar voor een hike. De Duitsers op de camping vertelden over een waterval die in de buurt is. Twee mijl over een onverharde weg en dan een mijl lopen. Een waterval in Death Valley? Dat wil ik wel eens zien. Tijd om de klauterspieren weer aan het werk te zetten.

Op weg naar Davis Falls.
Davis Falls, Death Valley.


 Na de hike is het tijd om Death Valley te verlaten. Het eindpunt van vandaag is Wofford Heights aan Lake Isabella. Onderweg heb ik tijd om een paar caches op te pikken. Niks spannends, meestal grab and go en af en toe een stukje tussen de cactussen.

Voor vanavond en vannacht wordt hevige regen verwacht, dus ik ben blij dat ik weer 'gewoon' in een motel zit.

Motel: Mount-N-Lake Motel
Aantal caches: 20 (over twee dagen)