vrijdag 7 november 2014

Dag 11 en 12: Lake Tahoe

Vandaag weer een update over 2 dagen. Gisteren was een rijdag en daar was weinig over te melden. Ik moest van Jamestown naar South Lake Tahoe. Met af en toe een stop om een geocache te loggen. En toen ik was aangekomen moest ik een laundromat opzoeken om een was te draaien. Of naar de winkel om schoon ondergoed te halen. De keuze viel op het eerste ....

Vanmorgen kan ik rustig aan doen. Ik blijf twee nachten in South Lake Tahoe en ik heb vandaag dus de tijd om hier wat rond te kijken. Ik heb niets gepland, want ik wist eigenlijk niet wat voor weer het zou worden. Ik ging uit van sneeuw, maar dat viel alleszins mee. Het is wel koud als ik op zoek ga naar ontbijt. Maar de zon schijnt en het warmt snel op.

Na het ontbijt loop ik naar een state park, dat tegen South Lake Tahoe aanligt. Er liggen een paar geocaches en het is zulk lekker weer dat ik wel zin heb in een wandeling. Het park is al 'closed for the season' en de slagboom is dicht, maar daar is makkelijk omheen te lopen. Er zijn een paar mensen aan het werk in het park en die zwaaien vriendelijk naar me, dus ik ga er maar van uit dat het goed is. Het park is een bi-state park, wat betekent dat het in twee staten ligt.





Zo kan ik deze ochtend afwisselend caches in Nevada en Californië loggen.
Als ik het park uitloop zie ik wat bewegen in de struiken. Het zijn twee beren, ik denk moeder en kind, die aan het ravotten zijn. Ik ben alweer bij de weg, dus deze beren zitten op maar enkele tientallen meters van de huizen.

Beetje onduidelijk, maar het is echt een beer.
 Vanmiddag wil ik rond Lake Tahoe rijden. Het is zo'n 70 mijl rondom het meer. Als ik South Lake Tahoe uitrij, zit ik meteen op een prachtige weg door het bos. Eigenlijk is het zonde om alleen maar in de auto te gaan zitten, dus ik zoek op de gps wat caches op die niet direct langs de weg liggen. Mooi excuus om een paar wandelingen te maken.







De komende twee nachten weet ik niet ok ik internet heb. Misschien is er morgen wifi in Tonopah, maar de volgende dag in Rachel waarschijnlijk niet. Rachel ligt vlak bij Area 51 en ze willen daar vast voorkomen dat ET naar huis gaat bellen ...

Motel: 3 Peaks Resort, South Lake Tahoe
caches: 16 over 2 dagen