maandag 3 november 2014

Dag 8: nog meer sneeuw

Vannacht is hier de wintertijd ingegaan. Hier doen ze dat niet om 3 uur, maar om 2 uur. Net als vorige week in Nederland heb ik er nu ook dwars doorheen geslapen. Maar ja, wel vroeg wakker geworden.

Gisteren mocht je Sequoia National Park alleen in als je sneeuwkettingen bij je had. Nu mag je van de autoverhuurder geen sneeuwkettingen gebruiken, maar als dat wel was toegestaan zou ik niet weten hoe je die dingen om je banden krijgt.
Vandaag mag je weer zonder kettingen het park in. Het is alleen niet mogelijk om door het park naar Kings Canyon National Park te rijden. Dat stuk weg is nog niet sneeuwvrij gemaakt. Ik kan dus alleen heen en terug naar Sequoia en moet een andere route zoeken om bijYosemite te komen, want daar heb ik al een motel besproken.

Maar eerst Sequoia in. Gisteren is hier de eerste echte sneeuw gevallen en dat was meteen een flink pak. Zo'n 25 cm. De weg is schoon maar de hiking trails liggen onder de sneeuw.



Een paar dagen geleden wandelde ik in Death Valley bij een temperatuur van 27 graden. Vandaag is het weer 27 graden. Maar deze keer zijn het graden Fahrenheit, dus het is zo'n 30 graden kouder dan in Death Valley. En dat is even wennen.

De weg in het park is grotendeels open, maar veel parkeerplaatsen zijn onbereikbaar door de sneeuw. Bij het museum is de parkeerplaats vrij gemaakt dus daar zet ik de auto neer. Zo kan ik een stuk van de Giant Forest trail lopen. Het is flink koud en het geploeter door de sneeuw is zwaar, dus ik hou het na een half uur voor gezien.







Ik moet dezelfde weg weer terug het park uit. Ik heb al een route uitgezocht naar het noorden. Het voordeel van buiten het nationale park om moeten is dat er hier wel geocaches liggen. Het is hier een stuk warmer dan boven in de bergen dus het is lekker om af en toe een stukje te lopen om bij een cache te komen. Tegen half vijf ben ik in het hotel en het is hier alweer tegen het vriespunt. Morgen ga ik Yosemite in. IJs en weder dienende ...

Hotel: Narrow Gauge Inn, Fish Camp
aantal caches: 9