zondag 24 mei 2015

Dag 7 en 8: plans change ...

Vrijdag 22 mei

Vandaag wilde ik gaan wandelen in de Buckskin Gulch, een slot canyon (een canyon van slechts enkele meters breed) in Utah. Omdat er vandaag regen wordt verwacht kon dat niet doorgaan. Ten eerste omdat de weg er naar toe voor een auto als de mijne onbegaanbaar is bij regen en, o ja, ook omdat de regen een flash flood kan veroorzaken in een slot canyon en een akelige verdrinkingsdood staat niet op mijn to do lijst voor deze vakantie ...

Op zoek naar een alternatief dus .. Ik had even contact met Lyan, die op dat moment door de NS naar Schiphol werd gebracht ... met een omweg ... zoals (bijna) gewoonlijk. Zij vertelde over de New Wave, die in de buurt van Page moest liggen. Ze stuurde zelfs een foto van een plattegrond, dus dat moest te vinden zijn. Op naar Page ... Ik weet niet zeker of ik het juiste gebied gevonden heb, maar het was er in ieder geval mooi.
In de buurt van Page, AZ
In de buurt van Page, AZ
Onderweg heb ik natuurlijk een paar geocaches gezocht. Eentje was wel heel bijzonder verstopt.
Ergens tussen de botten ...
Tegen de middag begon het inderdaad te regenen en ben ik teruggereden naar Kanab. Morgen ga ik naar de noordzijde van de Grand Canyon en de weersverwachting wordt steeds slechter. Er is nu zelfs sprake van sneeuwbuien ...
Later op de middag werd het droger en heb ik nog een wandeling door Kanab gemaakt. 's Avonds regende het weer en dat is de hele nacht zo doorgegaan.

Zaterdag 23 mei

Rond 4 uur vannacht werd ik wakker en hoorde ik nog steeds de regen op de cabin tikken. En opeens bedacht ik dat ik eigenlijk helemaal geen zin had om met dit weer in een tentje te gaan slapen. En dan ook nog met het risico van sneeuw bij de Grand Canyon. Ik had al gehoord dat de camping waar ik op dat moment zat de komende dagen vol zit en dat er in Kanab geen (betaalbare) hotels meer beschikbaar zijn. Het is immers Memorial Day weekend, één van de drukste weekenden van het jaar. Ik ging toch maar eens kijken op de verschillende hotel websites en ik vond een Motel 6 in Cedar City voor $70,- per nacht. Cedar City ligt een kleine 2 uur rijden van Kanab, dus dat was geen probleem. Maandag ga ik naar Torrey en ook daarvoor ligt Cedar City gunstig. Ik heb het motel dus maar geboekt voor de komende twee nachten.

De noordzijde van de Grand Canyon ligt op 1,5 uur rijden van Kanab, precies in de tegenovergestelde richting als Cedar City. Ik wilde daar toch wel graag heen, dus ik ben vanmorgen tegen 8 uur vertrokken. En binnen 3 kwartier wist ik dat ik de juiste beslissing had genomen om een hotel te boeken.
Naar de Grand Canyon North Rim
Naar de Grand Canyon North Rim
Ik reed door een sneeuwbui naar de Grand Canyon en de hele tijd dat ik er was is het niet gestopt met sneeuwen. Toen ik het park inreed, stond er bij de ingang een bord dat de camping vol zat. Ik ben dus maar even gestopt bij de camping om te zeggen dat ze mijn plek aan een ander konden geven. Ze bedankten mij dat ik het was komen zeggen en later zag ik in de mail dat mijn reservering gecancelled was en dat ik niets hoef te betalen voor de twee nachten. En dat terwijl ik officieel veel te laat was met de cancellation. Ik ging er vanuit dat ik het geld (terecht) gewoon kwijt was.

Ik ben nog even bij de canyon geweest, maar het uitzicht was beperkt.
Grand Canyon North Rim
Grand Canyon North Rim

Vanmiddag moest ik nog 3,5 uur rijden naar Cedar City en ook dat ging gepaard met een aantal sneeuwbuien. Op dit moment regent het, maar morgen moet het beter worden. En zo niet, dan is er morgenochtend de Indy 500 op tv ... in een warme hotelkamer.