maandag 10 november 2014

Dag 14 en 15: Extra Terrestrial Highway

De zaterdag is gepland als cachedag. Ik begin in Tonopah en eindig in Rachel.
Het eerste dat ik vanmorgen doe is de tank volgooien. Zodra ik Tonopah uit rij, kom ik langs het bord 'Next gas 163 mile', dus het is handig om met een volle tank dit bord te passeren. Mijn eerste stop is de rest area zo'n 10 mijl buiten Tonopah. Daar ontbijt ik met een halve sandwich van de Subway, die ik na het tanken heb gehaald.

Na ongeveer 40 mijl draai ik de hoofdweg af en sta ik vrijwel meteen bij de eerste cache. Het is dan 10:00 uur. De komende uren rij ik over een onverharde weg de bergen in. Het gaat niet hard want iedere 1/10e mijl ligt er een cache, die natuurlijk gelogd moet worden. De weg is errug rustig, dus ik kan de auto steeds midden op de weg laten staan. In de 5 uur dat ik op deze weg zit kom ik 3 auto's tegen. Als ik vind dat het lunchtijd is, zet ik de auto aan de kant en pak de andere helft van de sandwich.

De weg ....
.. de caches ..
.. pauze ..
Ik ga in de middag nog een poosje door, maar ik wil voor donker in Rachel zijn. De weg naar Rachel is 'open range', wat betekent dat er koeien op de weg kunnen lopen. En waar ik zeg 'kunnen lopen', bedoel ik 'zullen lopen'. Zodra het donker is wordt het koud, de temperatuur zakt snel richting vriespunt. Aangezien het wegdek lang warm blijft, gaan de koeien graag op de weg liggen. En daar komen regelmatig ongelukken van ...
Ik wil dus voor 5 uur in Rachel zijn en aangezien dat nog ruim 60 mijl verderop ligt, draai ik om 3 uur de auto om en ga weer richting verharde weg. Om kwart voor 5 ben ik in de Little Ale'Inn.

De Extra Terrestrial Highway.
Little Ale'Inn
De bar van de Little Ale'Inn.
Zondagochtend heb ik nog tijd om in de buurt van Rachel wat te cachen. Zaterdag heb ik flink wat benzine verbruikt en ik moet nog 50 mijl naar de dichtstbijzijnde pomp, dus ik hou de meter een beetje in de gaten. Als ik ga tanken staat de meter ruim onder een kwart tank, maar ook nu lukt het niet om voor $ 40,- benzine in de tank te krijgen. Het prijsverschil met eerder dit jaar is goed te merken!

Ik rij door naar Las Vegas waar ik de komende drie dagen zit. De temperatuur is hier de komende dagen nog ruim boven de 20 graden, dus de dikke truien blijven de rest van de vakantie in de koffer.

Hotel: Little Ale'Inn (za) en South Point (zo)
Aantal caches: 152 een nieuw record! (za) en 49 (zo)