woensdag 11 februari 2015

Dag 4: heen en weer

Vanmorgen ontbijten we, zoals inmiddels gebruikelijk, in het hotel met toast, ei, jam, wafels en koffie. Tegen half negen zijn we klaar om te vertrekken en wandelen we door een deel van Brooklyn dat we nog niet gezien hebben richting de subway. In de straten rond het hotel zien we verkeersborden die aangeven dat er aan één kant van de straat niet geparkeerd mag worden op dinsdag, tussen half 9 en 10 uur. Dat is dus precies op de tijd dat we er langs lopen. Er staan nog auto's langs de kant waar niet geparkeerd mag worden en in sommige van die auto's zitten mensen te wachten op ... iets. We vermoeden dat ze wachten op de vuilniswagen, want langs de kant van de weg liggen vuilniszakken opgestapeld. Waarschijnlijk gaan ze een rondje rijden als de vuilniswagen langskomt om vervolgens weer snel hun auto neer te zetten, voordat hun parkeerplek weg is.

We nemen de subway richting Manhattan en stappen uit in de buurt van Chinatown. We wandelen kriskras door de wijk en nemen en passant Little Italy mee, dat bijna volledig is verdrongen door Chinatown.

Chinatown
Little Italy en Chinatown
Nadat we opgewarmd zijn met behulp van koffie en Canoli Napoletano bij Café Roma nemen we de subway naar de zuidpunt van Manhattan. Hier nemen we de ferry naar Staten Island. Onderweg varen we lang het Statue of Liberty en hebben we mooi uitzicht op de hoogbouw van lower Manhattan.

Vrijheidsbeeld
Manhattan vanaf de SI ferry

Terug op Manhattan nemen we de subway naar Times Square en lopen we naar 5th Avenue en 50th Street. Het is op dit moment redelijk helder weer en we willen Manhattan ook nog bekijken vanaf de Top of the Rock, de 67e verdieping van de GE building van Rockefeller Center.

Central Park vanaf Top of the Rock
Uitzicht op Empire State Building
De laatste stop van vandaag is het 9/11 Museum en Memorial. Het museum geeft een indrukwekkend beeld van wat er die dag allemaal gebeurd is. Het Memorial bestaat uit 2 grote reflecting pools, met rondom alle namen van de mensen die omgekomen zijn bij de aanslag op het World Trade Center.

Reflecting Pool