dinsdag 4 november 2014

Dag 9: sneeuw, koud, hiken

Het voordeel van de wintertijd is dat hier om half zeven de zon opkomt. Om kwart over zeven komt hij boven de bergen uit en tegen 8 uur zijn mijn autoruiten ontdooid.

Mijn eerste stop van vandaag is de Mariposa Grove in Yosemite National Park. Gisteren kon ik door de sneeuw eigenlijk geen goeie wandeling maken in Sequoia National Park en dat wil ik vandaag goedmaken. In de Mariposa Grove staan ook sequoia bomen, dus dat is een goed alternatief.
Het is nog vroeg als ik mijn auto op de parkeerplaats zet. Er gaat een loop door de grove die je met de auto kunt rijden, maar die is vandaag afgesloten wegens te veel sneeuw. De wandelpaden zijn redelijk begaanbaar. Het pad loopt flink omhoog en de meeste mensen houden het na een paar honderd meter voor gezien. Ik loop door en het gaat best lekker, ondanks dat ik hier op ruim 2000 meter hoogte zit.

Grizzly Giant tree
De doorgang is zo'n 2,5 meter hoog.
De bomen zijn niet helemaal op de foto te krijgen.

Na 3 uur ben ik terug bij de auto. De parkeerplaats staat inmiddels helemaal vol en de weg naar de Mariposa Grove is afgesloten. Mensen die nu de grove nog willen bezoeken moeten verderop in Yosemite een shuttlebus nemen. Ik ga hier snel weg.

Ik wilde vandaag eigenlijk ook nog naar Glacier Point, maar de weg daarheen is afgesloten, wederom door teveel sneeuw. Ik rij door naar de Valley maar daar ben ik snel klaar. Te druk, zelfs in november.


Rond half drie vertrek ik uit Yosemite en ga ik naar Jamestown, waar ik de komende twee nachten zit. Morgen een rustige dag in goldrush country.
O ja, vandaag heb ik twee beren gezien. Helaas geen foto, daar waren ze te snel voor.

Hotel: Royal Carriage, Jamestown
aantal caches: 4