zondag 19 oktober 2014

Een nieuwe reis.

Deze blog heb ik niet voor niets vandaag gestart. De eerstvolgende reis staat voor de deur. Op 26 oktober vlieg ik naar Las Vegas. Begin mei had ik een ticket Amsterdam - Las Vegas gekocht, met zowel op de heen- als op de terugreis een overstap in Houston. Inmiddels heb ik een aantal vluchtwijzigingen langs zien komen en nu vlieg ik heen via Chicago en is de terugvlucht 2 uur eerder dan gepland, maar nog wel over Houston.

De auto is weer een midsize SUV van Alamo. De afgelopen jaren heb ik een Hyundai Tucson, een Kia Sorento en twee keer een Chevrolet Captiva gehad. Ik vond ze allemaal prima en het maakt me niet uit wat het nu wordt.

Hieronder staat de voorlopige indeling van de vakantie. De route loopt langs / door de bergen en het is even afwachten of alle wegen begaanbaar zijn. Er kan in deze periode al sneeuw vallen en dat kan weer leiden tot afgesloten wegen. De verwachting, voor zover ik nu al kan zien, is goed, maar dat kan verderop in de reis natuurlijk veranderen. Mocht dat het geval zijn, dan kan ik altijd nog kiezen voor een meer zuidelijke route. In Arizona is het ook mooi.

De route zoals nu gepland, per dag:

 1  Schiphol - Las Vegas
 2  Las Vegas
 3  Las Vegas
 4  Las Vegas
 5  Las Vegas - Panamint Spring (Death Valley)
 6  Panamint Springs - Lake Isabella
 7  Lake Isabella - Three River (Sequoia, Kings Canyon)
 8  Three Rivers - Fish Camp
 9  Fish Camp - Jamestown (Yosemite)
10 Jamestown
11 Jamestown - South Lake Tahoe (Calaveras)
12 South Lake Tahoe
13 South Lake Tahoe - Tonopah
14 Tonopah - Rachel
15 Rachel - Las Vegas
16 Las Vegas
17 Las Vegas
18 Las Vegas
19 Las Vegas - Schiphol



Een frisse start.

Ik ga wel eens met vakantie naar Amerika. In 2012 heb ik van één van mijn vakanties dit blog bijgehouden. Toen ik dat een paar weken geleden weer eens bekeek, vond ik het eigenlijk best leuk om terug te lezen.
Daarom start ik nu deze blog, met het goede voornemen om vaker verslag te doen van mijn reizen in Amerika.