woensdag 29 oktober 2014

Dag 3: een golden oldie

 Vanmorgen tijdens het ontbijt bij Marie Callender's zat ik te bedenken wat ik vandaag zou gaan doen. Ik moet nog wat boodschappen hebben voor mijn rondje Californië, dus ik besluit om te beginnen bij de outlet mall. Daar aangekomen vind ik het eigenlijk veel te mooi weer om binnen te gaan lopen. Dat moet je nu gewoon buiten doen.
De mall zit vlak bij de weg naar Pahrump en via die weg kun je makkelijk naar Red Rock Canyon rijden. Mijn wandelschoenen en rugzak liggen al in de auto, dus ik kan meteen die kant op. De gps gaat aan om te kijken of er onderweg nog caches liggen. Ik had thuis al eens uitgezocht dat de oudste cache van Las Vegas, de GC123 Vegas New Year 2K1 Stash, vanuit Red Rock Canyon bereikbaar is, dus dat wordt het doel van vandaag. De cache is gelegd op 1 januari 2001, wat in cache-taal betekent dat hij hoogbejaard is.

Onderweg stop ik een paar keer om een stukje tussen de cactussen te gaan lopen om wat caches te pakken. Het is steeds maar een paar honderd meter, dus dat geldt niet als een hike. Maar hikes zijn er genoeg in Red Rock, dus dat komt vast wel goed.

In het park rij je een loop van zo'n 13 mijl en onderweg zijn verschillende stops waar hikes beginnen. Bij de korte hikes staan veel auto's geparkeerd, maar ik ben op zoek naar een langere tocht. Onderweg zie ik wel een plekje waar ik de auto op de foto kan zetten. Dat had ik nog niet gedaan en nu is hij nog schoon. Het is trouwens een Jeep Compass geworden. Ik kon kiezen uit 4 Jeeps, alleen de kleur was anders.


Bij mijl 8 kom ik bij de trailhead van de hike naar de Icebox Canyon. De eerste kilometer gaat door de volle zon maar daarna kom je in een canyon waar de zon vrijwel niet komt. Bovendien loopt er geen pad door de canyon. Alleen een wash vol met rotsblokken waar je overheen moet. Zoiets als dit dus.

(geen) pad naar de Icebox Canyon
in de canyon

in de canyon


Na een paar uur ben ik terug bij de auto. Het is al half vier en ik heb nog een cache te vinden. Ik rij naar het startpunt van de trail die ik voor een groot deel kan volgen. De cache ligt op ruim een kilometer van de auto, maar alleen de laatste 200 meter moet ik tussen de cactussen door. En hier was het allemaal om te doen.

GC123
Op de terugweg stop ik bij een afhaalchinees en onder het genot van een orange chicken kijk ik naar game 6 van de World Series. 10-0 voor Kansas City. Op naar game 7!

Hotel: Silver Sevens Hotel en Casino
aantal caches: 5