maandag 18 mei 2015

De eerste dagen

Vrijdag 15 mei

Vanochtend ging de wekker om 7 uur. Ik zat toen in de Ibis Budget vlak bij Schiphol, dus ik kon relaxed beginnen aan de lange dag. Om 8 uur zat ik in het busje naar de luchthaven en om 8:20 uur was ik ingecheckt en kon ik richting douane. De rij was lang, maar ik kon overal tussendoor laveren naar de machines voor de paspoortcontrole, dus ook hier was ik binnen een paar minuten doorheen.

Na een ontbijt van yoghurt met muesli, een smoothie en koffie ging ik langzaam richting gate G8. Omdat ik premier access heb bij United, kon ik langs de rij naar de security en ook dat ging vlot. Deze keer hoefde ik niet alle kabels uit de handbagage te halen. Alleen de laptop moest uit de koffer.

Tijdens het boarden kreeg ik in de gaten dat het vliegtuig lang niet vol zat. In de economy plus waren complete rijen leeg. Dat had als voordeel dat ik de vlucht naar Houston lekker relaxed kon zitten.

Volgens het vluchtschema zou ik in Houston 2 uur de tijd hebben voor de overstap. Door vertraging van de vlucht was dit iets meer dan 1,5 uur geworden. Immigration ging vlot, binnen 10 minuten was ik daar doorheen. Mijn koffer kwam vervolgens als één van de eersten van de band. De rij bij customs was lang, maar ook daar was ik binnen 10 minuten doorheen. Koffer weer ingeleverd en op naar security. Hier was de rij (zoals gewoonlijk) enorm lang. Na bijna een half uur kon ik mijn laptop weer uit de koffer halen, schoenen uit en door de bodyscan. Daarna snel naar de gate waar de vlucht naar Los Angeles zou vertrekken. Onderweg kon ik snel een fles water kopen en toen ik bij de gate aankwam duurde het maar een paar minuten voordat het boarden begon. De vlucht was vol, dus hier geen vrije stoel naast me. De vlucht duurde 'maar' 3,5 uur, dus dat vond ik niet erg. Ik heb zelfs even geslapen. In LA duurde het een half uur voordat de koffers op de baggageband kwamen, maar gelukkig zat mijn tas weer bij de eerste lading die op de band lag. Toen ik aanstalten maakte om mijn tas te pakken, vroeg de man die naast me stond of dat mijn tas was en vervolgens pakte hij hem voor me van de band. Yes! Ik ben weer in Amerika.

De bus naar autoverhuurder Alamo stond al klaar en toen we daar aankwamen kon ik binnen een kwartier mijn auto gaan uitzoeken. Het is een Ford Escape geworden met precies 4100 mijl op de teller.

De tomtom begeleidde me snel naar mijn hotel. Onderweg kwam ik langs een Panda Express en daar ben ik even gestopt om eten te halen. Het was inmiddels 8 uur toen ik incheckte in het hotel en na het eten ben ik vrij snel naar bed gegaan ...

Zaterdag 16 mei

Ik was van plan om twee nachten in LA te blijven om een aantal plaatsten te bezoeken die ik na 3 keer LA nog steeds niet gezien had, zoals Santa Monica Pier, Venice Beach en Hollywood Boulevard. Echter, een paar weken geleden zag ik dat er geocaching events werden gehouden in Rachel, Nevada. En daar wilde ik eigenlijk wel graag naar toe. Dus ... de toerist uithangen in LA zal moeten wachten tot een volgende keer.

Zaterdag was ik, geheel naar verwachting, vroeg wakker. Ik zat om 6 uur in de auto op weg naar Rachel. Er was nog weinig verkeer in LA en na een uur zat ik al op de I-15 richting Las Vegas. Om 7:30 had ik zin in ontbijt en in Victorville zag ik een Ihop.


Onderweg moest ik natuurlijk een paar keer stoppen voor een geocache. Tijdens één van de stops heb ik de auto op de foto gezet. Hij was toen nog schoon ...

 Om 11 uur was ik in Las Vegas en heb ik bij een Walmart de eerste boodschappen gedaan. Ik moest nog een stukje door op de I-15 naar de afslag van de 93. Eenmaal op de 93 was de drukte voorbij. Het was nog zo'n 125 mijl naar Rachel en onderweg ben ik nog een paar keer gestopt voor een korte pauze ... 'toevallig' steeds in de buurt van een geocache ...


Om 4 uur was ik bij de Little A'le'Inn. Ik kreeg een kamer in één van de trailers en die zag er weer prima uit. Ik had dit keer een eigen toilet en wastafel. 's Avonds bleek dat één van de andere geocachers ook een kamer in de trailer had.




Tegen half 7 ging ik op zoek naar de andere deelnemers van het geocaching event. Het zou om 7 uur beginnen, maar ik had al wat mensen gezien die druk bezig waren om tenten op te zetten. Toen ik daar op af ging bleken dat inderdaad de geocachers te zijn. We hadden een gezellige avond rond een kampvuur. Om 9 uur was ik zo moe dat ik naar bed ging en even later hoorde ik de andere geocachers ook de trailer binnenkomen. We hadden inmiddels al afgesproken dat we elkaar bij het ontbijt weer zouden treffen ...

Zondag 17 mei

Vanochtend om kwart over 6 hoorde ik iemand naar de keuken gaan waar even later koffiezetgeluiden vandaan kwamen. Tijd om op de staan ... Toen ik in de keuken kwam was de koffie klaar. Het restaurant zou pas om 8 uur open gaan, dus ik had nog even de tijd voor een ochtendwandeling langs een paar caches.
Tijdens het ontbijt werden plannen gemaakt om in de buurt van Rachel te gaan cachen. Een paar cachers waren in Jeeps naar Rachel gekomen, dus dat gaf de mogelijkheid om de bergen in te gaan en wegen te rijden die mijn huurauto niet aankon.

We zijn uiteindelijk met z'n vijven de hele dag de bergen in geweest. We hebben niet veel caches gedaan, maar we hebben plekken bezocht die ik nooit zelf had kunnen bezoeken. We hebben oude mijnstadjes gezien waar in het begin van de vorige eeuw tientallen huizen stonden. Nu waren er alleen nog wat ruïnes te zien. We zijn een oude mijn in gelopen waar ooit goud uit werd gehaald. We hebben caches gevonden en caches geplaatst ... Kortom, het was een hele gezellige dag.

De cache lag op de top
Bij de Jeeps
Ooit bewoond ...
Waar ligt de cache .... ?
Aan het eind van de middag werd ik weer bij mijn auto afgezet en toen moest ik nog naar Las Vegas rijden. De komende 4 nachten zit ik in het Silverton hotel & casino ...