woensdag 5 november 2014

Dag 10: grote bomen op herhaling.

Ik hoef vanmorgen niet uit te checken dus ik doe rustig aan. Tegen negen uur ga ik ontbijten en daarna ga ik wat in de omgeving rondkijken. Ik zit in het gebied van de Goldrush, die begon in 1849. In deze omgeving ontstonden in korte tijd grote nederzettingen van meer dan 10.000 inwoners. De meeste verdwenen na een aantal jaren weer, toen bleek dat de rijkdom toch niet voor het oprapen lag.

Eén van die stadjes, Columbia, is nu een State Park. Veel gebouwen zijn bewaard gebleven / opgeknapt en een groot deel van de historie ligt op de begraafplaats. Ik moet daar 'toevallig' in de buurt zijn (lang leve geocaching!) en loop een rondje langs de graven. Op ieder graf staat vermeld uit welk deel van Amerika / de wereld de persoon afkomstig was en vaak ook waar hij/zij aan overleden is. Het is een hele grote begraafplaats voor een plaats die nu eigenlijk maar een klein dorpje is.



Vanmiddag wil ik nog een stukje wandelen. Ik ga naar Calaveras Big Trees State Park. Ook in dit park staan Sequoia bomen. De sneeuw is hier vrijwel verdwenen, dus het loopt een stuk makkelijker dan de afgelopen dagen.




Morgen ga ik naar Lake Tahoe voor een paar dagen sneeuwpret. Alsof ik dat niet al genoeg heb gehad ...